Sta. Coloma de Queralt

Cap de setmana a Santa Coloma de Queralt

19/11/16

Ja fa uns dies que vam llegir a totcamping.cat un post on informaven de la inauguració d'una àrea municipal d'AC a Santa Coloma de Queralt. Decidim anar-hi ja que fa dies que no anem amb la nostra caseta sobre rodes i ja en tenim ganes.
Sortim en dissabte i ens dirigim cap a la A2. Ben aviat arribem al poble. És molt tranquil i l'àrea està molt ben acondicionada.

Ens fa mandra posar-nos a cuinar el dinar i decidim que anirem a un bon restaurant que hi ha al poble: l'hostal Colomí. Tot i que hi anem sense reserva i ens toca esperar una bona estona, el maître ens diu que no ens amoïnem, que si ens esperem una estona no ens quedarem sense menjar. Dit i fet, al cap de tres quarts d'hora ens fan passar. El restaurant és ple com un ou. L'espera ha valgut la pena: el personal és molt atent i amable i el menjar és de molt bona qualitat i un preu molt raonable. Un lloc per tornar-hi.
Sortim del dinar que ja és fosc i anem a voltar pel poble. Aquí hi ha unes quantes fotos d'aquest bonic poble:

El Castell dels Comptes

Plaça de l'església

Plaça Major

Església de Sta, Coloma des del Call
Bona nit!

20/11/16

Aquest matí ens llevem i fem un bon esmorzar. El dia s'ha llevat núvol. Ens equipem per fer una excursió pels voltants del poble. Aquí la teniu (inclou el track) Ens enduem una mica de dinar per si tenim gana a mig camí.
Abans de començae, però, entrem a fullejar llibres de vell a la Llibreria dels Àngels. En trobem un dedicat a la història de la sardana que ens agrada molt i el comprem.



Al començament  de l'excursió acaba sortint el sol i tot! Aquí deixo unes fotos:

Santa Maria de Bell-lloc, punt de partida de l'excursió

El camí trancorre entre camps de cereals, en aquesta època pelats. Ben aviat arribem a Sant Salvador de Figuerola, una bonica ermita del s.XII:


Seguim el nostre camí i veiem algun mas abandonat a causa de les amortitzacions de Ferran VII
Hi ha part del recorregut senyalitzat com a "Ruta dels molins".


Mas abandonat

Molí

Mica en mica se'ns va obrint la gana i fem una parada just al costat d'un molí restaurat: el Molí del Sol:

Amb el tema dinar resolt, ens dirigim de nou en direcció al poble (l'excursió és circular). A l'entrada del poble veiem un pou de glaç construït al s. XVI:


Finalment, arribem al poble. Després del temps núvol que ens ha acompanyat durant quasi tota l'excursió, sembla que, molt tímidament, ha tornat a sortir el sol:

Una de les portes per entrar al casc antic del poble (plaça Portal)

De tornada a l'autocaravana, recollim tot i tornem cap a casa. Ha estat una sortida molt maca. Tornarem cap a la primavera. Segur que els camps de cereals dels voltants del poble estaran ben verds!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada